Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Banana bread

Μοσχομύρισε το σπίτι μπανάνα και κανελίτσα 
και έγινε ένα κεκάκι αφράτο, καλοψημένο, υπέροχο!!!
Υλικά για μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα:


115 γρ βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
3 ώριμες μπανάνες
1 κουταλάκι υγρή βανίλια
1 ¾ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά γάλα


Αφήνουμε το βούτυρο και τα αυγά εκτός ψυγείου, 
μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις, στους 170ο.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να ασπρίσει 
 και προσθέτουμε την ζάχαρη. 
 Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να φουσκώσουν
 και να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα, 
μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
 Λιώνουμε με πιρούνι τις μπανάνες 
και τις προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με την βανίλια.
Ανακατεύουμε ελαφρά.
 Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, την σόδα, 
την κανέλα και το αλάτι και το προσθέτουμε.
 Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, ίσα να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε και το γάλα, ανακατεύουμε ελαφρά 
  και το μίγμα μας είναι έτοιμο.
Το αδειάζουμε στην φόρμα 
και ψήνουμε για 45-50 λεπτά περίπου.   
Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα, 
αν βγει καθαρή το κέικ είναι έτοιμο, 
διαφορετικά ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
  Το αποσύρουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Το βγάζουμε πάνω και σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Προσωπικά το προτιμώ σκέτο, αν θέλετε 
όμως μπορείτε να το πασπαλίσετε με λίγη ζάχαρη άχνη 
ή ακόμα και με λίγο ελαφρύ σιροπάκι (δείτε εδώ).
Καλή επιτυχία!  J

4 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...