Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Ντοματοκεφτέδες

Το αγαπημένο φαγητό της μικρής μου κόρης... Τώρα που πέτυχε η συνταγή ανυπομονώ να έρθει να τους φτιάξω...Είμαι σίγουρη ότι θα πετάξει από τη χαρά της...

Υλικά:
500 γρ. Ντομάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. Φρυγανιά τριμμένη
2 αυγά
Λίγο αλεύρι
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Αφαιρούμε τα σπόρια από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε σε ένα τρυπητό. Τις αφήνουμε 10 λεπτά περίπου να στραγγίσουν και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, τα αυγά, το αλεύρι, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.


Πλάθουμε το μίγμα σε μικρούς κεφτέδες και αλευρώνουμε ελαφρά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.

Όταν είναι έτοιμοι τους βγάζουμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι.

Μπορούμε να τους σερβίρουμε και κρύους...

7 σχόλια:

  1. Einai uperoxoi! M' aresoun polu oi ntomatokeftedes ... ftiaxnw kai egw me mia suntagh ths Aglaias Kremezis pou brhka kapote. Twra zhleuw polu alla den briskw akomh kales ntomates edw, mono ntomatinia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενα πολυαγαπημενο καλοκαιρινο μεζεδακι!
    την επομενη φορα που θα τους φτιαξεις αντικατεστησε τη φρυγανια με αλευρι που φουσκωνει...θα γινουν ακομη καλυτεροι στη γευση...φουσκωτοι φουσκωτοι σα λουκουμαδακια :)

    καλο μηνα κι απο εδω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Cook Ευχαριστώ για τη συμβουλή, θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε την επόμενη φορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από τους αγαπημένους μου κεφτέδες.
    Κι εγώ αλευράκι βάζω σαν την cook, πραγματικά σαν λουκουμαδάκια γίνονται.
    Είμαι σίγουρη ότι θα ξετρελαθεί η κόρη σου με τέτοια νοστιμιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. aaaxxx mama mou ti mou thimises....ena apo ta pio agapimena mou fagita...miam miam

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...