Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ

Θα χρειαστούμε:

800 γρ κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε μικρά κομμάτια
100 γρ βούτυρο (αν είναι με άρωμα σκόρδου ακόμα καλύτερα)
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 καρότα σε ροδέλες
λιγο σέλινο
λίγο αρακά
2 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών (από κύβο)
2 κουταλιές σούπας σκόνη κάρυ
μισή κουταλιά σκόνη κανέλλα και άλλο τόσο κύμινο
πιπέρι και αλάτι
200 γρ κρέμα γάλακτος
100 γρ γιαούρτι

Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο, προσθέτουμε το κοτόπουλο και ροδίζουμε. Ρίχνουμε το ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα καρότα, το σέλινο και τον αρακά και βράζουμε για 40 λεπτά (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι). Διαλύουμε το κάρυ με τα μπαχαρικά σε λίγο ζεστό νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι - και αν μας αρέσει πιο καυτερό βάζουμε λίγο κάρυ και πιπέρι ακόμα. Προσθέτουμε τέλος την κρέμα γάλακτος, ανακινούμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ταιριάζει τέλεια με ρύζι - μπασμάτι κατά προτίμηση...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...